Mestni Hill je zgodovinska posest in nekdanje vinogradniške družine na obronkih mesta Ptuj. To je bil kraj kjer so se pomembni in znani prebivalci Ptuja sproščali in zabavali ob dobri hrani in pijači. Sedaj je to posestvo preraslo v skrit dragulj s sonaravno iniciativo. Vila in gospodarska poslopja okrog nje imajo bogato zgodovino, ki se začenja okrog leta 1890 in vinska preša na naši posesti je prav tako stara preko 120 let. V vili boste našli starinsko pohištvo, ki daje občutek življenja v muzeju. Vsaka soba ima svoje detajle in malenkosti, ki pričajo o zgodovini naše vile. Mi smo trdno odločeni, da ohranimo to bogato zgodovino in ob tem razvijamo vztrajnostni način kmetovanja, ki se dotakne vsakega gosta, ki išče stik z naravo.

Moje ime je Timotej. Sem skrbnik vile Mestni Hill in bom vaš spremljevalec pri raziskovanju zaledja Ptuja. Sem receptor, čistilec, kuhar, hišnik in še veliko drugega.

Medtem ko je Mestni Vrh in sosednji Placar naravna zelena oaza namenjena kmetijskim dejavnostim bo mesto Ptuj ponujalo kontrastno, mestno in energično izkušnjo. Priporočamo vam pohode in sprehode med vinogradi Mestnega Vrha čez dan in uživanje v čarih centra mesta ob večerih. Za vse, ki potrebujete globoko sprostitev priporočamo našo posest z svojimi mnogimi kotički za sproščanje v naravi in uživanje v pogledu preko gričev.