SREDNJEVEŠKI BISER

KULTURNE ZNAMENITOSTI IN ZGODOVINA

Srednjeveško mesto je prepoznavno po arhitekturi z ozkimi ulicami in tesno povezanimi hišami. Piran je eden izmed glavnih slovenskih turističnih znamenitosti in eno najbolj fotogeničnih mest. S svojim posebnim čarom letno privlači številne obiskovalce. Prepustite se in vstopite v biser sredozemskega morja, spoznajte zgodovino, kulturo in zgodbe naših domačinov.

Čarobni prizori ustvarjeni na piranskih ulicah, vam dajejo občutek pristnosti v nepozabnih trenutkih. Posnamite svojo razglednico z mestnega obzidja, privoščite si skodelico kave v družbi violinista in virtuoza Tartinija na glavnem trgu ali opazujte tradicije domačinov skozi staro mestno jedro.

Cerkev sv. Janeza
Mestno obzidje
Piranske ulice
Tartinijev trg
Benečanka
Dva stebra

ISTRSKA KULINARIKA

Istrsko kuhinjo odlikujejo večkrat preproste, a izredno okusne in zdrave domače jedi. Z veliko domišljije in ljubezni so jih pripravljale že naše »none« v davnih časih. Veljale so za izjemno iznajdljive. Iz malo sestavin, ki so jih imele na voljo pri hiši, so znale pričarati prave pojedine za svoje družine. Uporabile so tisto, kar so pridelale in je bilo na dosegu rok. Njihovo znanje in spretnost danes negujejo tudi vse bolj cenjeni kuharski mojstri v tukajšnjih tradicionalnih in hotelskih restavracijah ter v domačih, družinskih gostiščih ob morju in na podeželju.

caffe teatercaffe galeriapiratcafinho

AKTIVNOSTI V NARAVI

Kolesarjenje po kolesarski poti – Parenzana

Neverjetni sončni zahodi – razgledne točke

Sprehajanje – pohodništvo – potepanje

Kopanje – potapljanje – snorklanje

Supanje – jadranje – surfanje

Vodeni ogledi

Mesto ponuja široko bazo različnih aktivnosti katerih se lahko udeležite med vašim obiskom ali se odpravite na raziskovalno pot sami. Raziščite naravno okolje in lokalne poti s pomočjo številnih aktivnosti.

laganinigramona