Smo mlado podjetje, ki stremi k naravi, dobremu počutju gostov, ter kvalitetnem bivanju in preživljanju prostega časa v prijetnem okolju. Na različnih lokacijah po celotni Sloveniji gradimo pod znamko PachaMama nastanitvene objekte, s katerimi vas želimo ob razvajanju vaših čutil opomniti na vseprisotnost narave in okolja. V Piranu, biseru slovenske obale, ponujamo sobe in apartmaje na različnih lokacijah v mestnem jedru. Na Ptuju, najstarejšem mestu Slovenije upravljamo s posestjo in oddajanjem sob v antični vili, kjer ohranjamo stik z naravo in nudimo edinstveno izkušnjo bivanja na ekološki kmetiji Mestni Vrh.

PachaMama po kečujsko, ki je jezik Inkov iz Južne Amerike, pomeni Mati Zemlja, kar je tudi naše vodilo, saj smo v prehitrem svetu pozabili na bistvo, ki pa se zagotovo skriva v naravi. V različnih vejah našega delovanja se trudimo spoštovati zakone narave, njene lepote in moči, ter po najboljših močeh skrbeti za njeno najmanjšo oskrunjenost. Kar pomeni recikliranje odpadkov, uporaba ekoloških materialov, bio barv, racionalna poraba energije.

PachaMama dan

Vsako leto 22. aprila PachaMama Pleasant Stay praznuje svetovni dan Zemlje. Dogodek je namenjen
naznanitvi nove turistične sezone v družbi naših prijateljev, znancev in gostov. Tradicionalen in konsistenten dogodek se odvija vsako leto na SecretGarden terasi.

Cilj dogodka je širiti zavest za bolj odgovorno ravnanje do planeta zemlje in motivirati v smislu, da tudi majhna dejanja štejejo. Prvo leto smo posadili drevo smokve, kot simbol rodovitnosti in življenja. Prav tako predstavimo naš skromen prispevek k ohranjanju planeta zemlje. PachaMama BackBags so izdelani iz rabljene posteljnine, saj smo mnenja, da je vsak material možno funkcionalno uporabiti, ko preseže svoj prvoten namen.

Vabimo vas, da se nam pridružite na naš poseben dan in da vsi skupaj izrečemo “Y un poquito para PachaMama”.